artikel

2,3 miljoen euro voor kwaliteit kinderopvang

Geen categorie

In het najaar van 2006 beginnen organisaties in de kinderopvang veertien projecten die de kwaliteit moeten verbeteren. Minister De Geus (SZW) draagt 2

In het najaar van 2006 beginnen organisaties in de kinderopvang veertien projecten die de kwaliteit moeten verbeteren. Minister De Geus (SZW) draagt 2,3 miljoen euro bij. Uit onderzoek is gebleken dat de Wet Kinderopvang van januari 2005 een positieve invloed heeft gehad. De gebouwen zijn verbeterd, er is meer toezicht op veiligheid, ouders hebben meer invloed gekregen.
De dagverblijven zijn meer aandacht gaan besteden aan de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen. Maar volgens de onderzoekers moet er meer aandacht komen voor pedagogische vaardigheden van de leidsters. Ook moeten opleidingen beter aansluiten op de dagelijkse praktijk. Zie voor meer informatie hier. Of kijk op:
www.kinderopvang-net.nl.

Reageer op dit artikel