artikel

Bedrijven krijgen minder vaak een inspectie

Geen categorie

Kleine en middelgrote bedrijven krijgen in de toekomst in principe maximaal twee inspecties per jaar. Ook krijgen sectoren te maken met één loket dat

Kleine en middelgrote bedrijven krijgen in de toekomst in principe maximaal twee inspecties per jaar. Ook krijgen sectoren te maken met één loket dat alle toezicht in de afzonderlijke sectoren organiseert. De inspectie-instellingen zijn verplicht samen te werken. Dat staat in het plan ‘Eenduidig toezicht’ van minister Nicolaï (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Van Gennip (EZ). Eerst krijgen de sectoren horeca, ziekenhuizen en landbouw een eigen inspectieloket. In de loop van 2007 volgen de andere sectoren. Inspectie-instellingen moeten duidelijk maken wat organisaties van de inspecties kunnen verwachten. Ook wil het kabinet afspraken maken met overheden zoals gemeenten, provincies en waterschappen

Reageer op dit artikel