artikel

Bibliotheken krijgen landelijk keurmerk

Geen categorie

Met een landelijke bijeenkomst hebben de Nederlandse openbare bibliotheken op woensdag 13 september het startschot gegeven voor hun certificering. De

Met een landelijke bijeenkomst hebben de Nederlandse openbare bibliotheken op woensdag 13 september het startschot gegeven voor hun certificering. De bibliotheken in Hengelo, Haarlem en Vlissingen waren de eerste bibliotheken die een keurmerk kregen uitgereikt. Dat betekent dat deze instellingen voldoen aan kwaliteitseisen zoals die zijn afgesproken tussen de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
De eisen hebben betrekking op kwaliteitsborging, transparantie van de bedrijfsvoering en tevredenheid van partners en klanten. De komende vier jaar krijgen alle bibliotheken een inspectiebezoek en wordt hun bedrijfsvoering onder de loep genomen. Op termijn dienen ze alle aan de toetsingscriteria te voldoen. Zie ook: www.bibliotheekvernieuwing.nl en www.hetkenniscentrum.nl/bibliotheek.

Reageer op dit artikel