artikel

CNV wil slechte managers op cursus sturen

Geen categorie

Opleiding en coaching van het management geldt momenteel als een zaak van de bedrijfstop. De vakbeweging kan hierop niet of nauwelijks invloed uitoefe

Opleiding en coaching van het management geldt momenteel als een zaak van de bedrijfstop. De vakbeweging kan hierop niet of nauwelijks invloed uitoefenen. Het CNV wil daar verandering in brengen en roept zijn leden op slecht functionerende managers te laten bijscholen. Die managers zouden dan op cursus moeten bij de vakcentrale zelf. Het initiatief staat in het teken van het offensief van de CNV om het werkplezier te vergroten.
Uit een internetpeiling geeft een op de zes CNV’ers aan met tegenzin naar het werk te gaan. Het negatieve oordeel over de baas is daarbij vaak een belangrijke oorzaak. Maar het CNV wil niet alleen managers aanpakken, ook werknemers zelf kunnen veel doen om hun werkplezier te vergroten. Ze kunnen bijvoorbeeld werken aan hun ontplooiingsmogelijkheden. Zie ook: www.cnvplezierinwerk.nl en www.leren.nl/cursus/persoonlijke-effectiviteit.

Reageer op dit artikel