artikel

Een manager moet tegelijk vernieuwen en bestendigen

Geen categorie

Een succesvolle onderneming moet tegelijk haar bestaande kennis optimaal gebruiken (exploitatie) én zorgen voor de ontwikkeling van nieuwe kennis (exp

Een succesvolle onderneming moet tegelijk haar bestaande kennis optimaal gebruiken (exploitatie) én zorgen voor de ontwikkeling van nieuwe kennis (exploratie). Hoe krijg je dit als manager voor elkaar? In zijn proefschrift ‘Exploratie en exploitatie activiteiten van managers: de invloed van kennisstromen en organisatiefactoren’, waarop hij donderdag 31 augustus promoveerde, gaat Tom Mom op zoek naar een antwoord.
Mom geeft aan hoe en welke configuraties van organisatiefactoren managers in staat stellen (of verhinderen) om te exploiteren, te exploreren of om beide te combineren. Het combineren van schijnbaar tegenstrijdige factoren blijkt mogelijk. Kennisuitwisseling speelt hierbij een centrale rol. Zie ook: www.kennismanagement.startpagina.nl en www.nl.wikipedia.org/wiki/Kennismanagement.

Reageer op dit artikel