artikel

Geen keurmerk voor jeugdbeleid van gemeenten

Geen categorie

Volgens het ministerie van Volksgezondheid werkt een keurmerk niet stimulerend, maar juist contraproductief. Met deze opvatting legt het ministerie ee

Volgens het ministerie van Volksgezondheid werkt een keurmerk niet stimulerend, maar juist contraproductief. Met deze opvatting legt het ministerie een aanbeveling van Operatie Jong naast zich neer. Steven van Eijk, die leiding geeft aan Operatie Jong reageerde teleurgesteld: “Het competitieve element -elke keer als gemeente een stapje verder gaan- was het doel van ‘Jong Proof-stempel’. Dat dit keurmerk er nu niet komt, zal het proces vertragen en dat is ontstellend jammer.” Het idee achter het keurmerk was om gemeenten te stimuleren de centrale regierol zo snel en zo goed mogelijk uit te voeren zoals het ministerie graag wil. Het aanstellen van een wethouder Jeugdzaken en het opzetten van een ‘Centrum voor Jeugd en Gezin’ waren enkele van de criteria waaraan gemeenten zouden moeten voldoen. Zie ook: www.minvws.nl/dossiers/jeugd en www.operatie-jong.nl.

Reageer op dit artikel