artikel

Hbo-instellingen claimen ten onrechte goedkeuring

Geen categorie

Ten minste drie commerciële hbo-instellingen bedriegen hun potentiële studenten door te suggereren dat hun opleidingen officieel zijn goedgekeurd, ter

Ten minste drie commerciële hbo-instellingen bedriegen hun potentiële studenten door te suggereren dat hun opleidingen officieel zijn goedgekeurd, terwijl dat niet zo is. Met name NCOI, in Nederland de grootste in commerciële hbo-opleidingen, maakt zich schuldig aan suggestieve werving. De informatie van de instellingen is vaag en er staan aperte onjuistheden in de productinformatie.
Dat zegt de NVAO, sinds 2002 de keuringsdienst voor het hoger onderwijs, die bepaalde instellingen ervan beschuldigt dat ze misbruik maken van de naam van de dienst. Aan die instellingen zal een brief worden gestuurd waarin op de overtredingen wordt gewezen. Als dat niet helpt, volgen juridische stappen. Het is voor het eerst dat de NVAO in actie komt tegen misbruik van haar naam. Zie ook: www.nvao.net.

Reageer op dit artikel