artikel

IFC en ILO samen voor betere arbeidsomstandigheden

Geen categorie

De International Finance Corporation (IFC, de private tak van de Wereldbank) en de International Labour Organization (ILO) hebben aangekondigd te gaan

De International Finance Corporation (IFC, de private tak van de Wereldbank) en de International Labour Organization (ILO) hebben aangekondigd te gaan samenwerken bij de ontwikkeling van een programma voor betere arbeidsstandaarden in internationale leveranciersketens. Het Better Work Program zal verder bouwen op successen van diverse ILO-projecten zoals het Better Factories Cambodia Program.
De te ontwikkelen instrumenten behelzen onder meer training, self-assessment, verstrekken van voorlichting en informatie, en toegang tot internet. Het Cambodjaanse programma dat gericht was op textielverwerkende bedrijven was een groot succes. Het droeg bij aan zowel groei van de sector als betere beloning en arbeidsomstandigheden. Zie ook: www.ifc.org en www.ilo.org.

Reageer op dit artikel