artikel

IJs met keurmerk

Geen categorie

IJsmerk Ben & Jerry’s -onderdeel van Unilever- gaat samenwerken met het keurmerk Max Havelaar. Er zijn plannen voor een vanille-ijs onder de noemer ‘h

IJsmerk Ben & Jerry’s -onderdeel van Unilever- gaat samenwerken met het keurmerk Max Havelaar. Er zijn plannen voor een vanille-ijs onder de noemer ‘heerlijk eerlijk’. Het ijs is voorzien van vanille en suiker waarvoor boeren een eerlijke prijs ontvangen. De vanille komt uit India en de suiker uit Paraguay. Het is de bedoeling op termijn alle ijsproducten gecertificeerd te krijgen met het keurmerk.
Ben & Jerry’s heeft een activistische achtergrond. De oprichters Ben Cohen en Jerry Greenfield combineerden op succesvolle wijze ijsmaken met actievoeren. Unilever is voorlopig niet van plan het keurmerk te gebruiken voor het ijs van Ola en Hartog. Zie ook: www.maxhavelaar.nl en www.benjerry.nl/?nid=1110.

Reageer op dit artikel