artikel

Kwaliteit voedsel ter inzage op internet

Geen categorie

Consumenten kunnen vanaf 1 oktober nagaan of hun snackbar ‘gezonde’ frieten verkoopt of dat hun supermarkt groenten en fruit zonder al te veel landbou

Consumenten kunnen vanaf 1 oktober nagaan of hun snackbar ‘gezonde’ frieten verkoopt of dat hun supermarkt groenten en fruit zonder al te veel landbouwgif in de schappen heeft. Vanaf die datum zal de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) veel meer dan vroeger het geval was gegevens openbaar maken. Tot op heden werden meetgegevens alleen gebruikt om horeca en winkelbedrijven discreet op de vingers te tikken of boetes op te leggen. Vanaf volgend voorjaar kunnen vleeseters zich via de website van de VWA laten informeren over de hygiëne in slachthuizen. Bedrijven krijgen de gelegenheid te reageren op te testuitslagen. Hun reactie wordt vermeld bij de publicatie van de onderzoekgegevens. Zie ook: www.vwa.nl en www.voedingscentrum.nl.

Reageer op dit artikel