artikel

Nederland: leidende innovatieregio voor voeding

Geen categorie

Staatssecretaris Van Gennip (EZ) stelt tot 2010 63,5 miljoen euro beschikbaar voor ‘Food & Nutrition Delta’, een innovatieprogramma op het gebied van

Staatssecretaris Van Gennip (EZ) stelt tot 2010 63,5 miljoen euro beschikbaar voor ‘Food & Nutrition Delta’, een innovatieprogramma op het gebied van voeding. Dit programma moet van Nederland ‘de leidende innovatieregio voor voeding in Europa’ maken. Er zullen netwerken en platforms worden opgezet en (nieuwe) technologieën worden ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie, inclusief MKB-bedrijven.
Hierdoor komen er nieuwe en verbeterde voedingsmiddelen die voldoen aan de behoeften en de verwachtingen van de consument. Food & Nutrition is een sector waarop Nederland internationaal sterk staat. De sector is goed voor ongeveer 10 procent van het Bruto Nationaal Product, heeft een jaaromzet van 47 miljard euro en biedt werk aan 600.000 mensen. Zie ook: www.foodnutritiondelta.nl en www.tno.nl.

Reageer op dit artikel