artikel

NIVEL ontwikkelt zelfevaluatie-indicatoren voor rampenopvang

Geen categorie

Het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (NIVEL) ontwikkelt indicatoren voor zorginstellingen die een belangrijke rol spelen in

Het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (NIVEL) ontwikkelt indicatoren voor zorginstellingen die een belangrijke rol spelen in de acute fase van een ramp of crisis – de ‘repressiefase’. Deze indicatoren zijn in eerste instantie bedoeld als instrument waarmee instellingen zichzelf een spiegel kunnen voorhouden. Op termijn worden ze omgewerkt tot prestatie-indicatoren om de kwaliteit van de voorbereidingen extern te toetsen.
De indicatoren zijn bedoeld voor ziekenhuizen, traumacentra, de Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV’s) en de Snel Inzetbare Groepen ter Medische Assistentie (SIGMA’s). De indicatoren zijn nog in ontwikkeling en zullen najaar 2006 eerst worden geïmplementeerd en gevalideerd in twee regio’s. Zie ook: www.nivel.nl en www.zonmw.nl/nl/programmas/rampenopvang-ziekenhuizen.html.

Reageer op dit artikel