artikel

Opstand GGZ-zorg tegen bureaucratisering

Geen categorie

De ondernemingsraden van tien instellingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) komen in verzet tegen de toenemende bureaucratisering in de sector.

De ondernemingsraden van tien instellingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) komen in verzet tegen de toenemende bureaucratisering in de sector. Professionals krijgen steeds minder ruimte hun beroep uit te oefenen. Ze worden steeds meer afgerekend op procedures en steeds minder op kwaliteit.
De ondernemingsraden gaan in oktober een symposium organiseren over de gerezen problemen. Welke acties er daarna zullen volgen, is nog niet bekend. Jaak Schenk, woordvoerder van de ondernemingsraden: “Sinds we hiermee bezig zijn, stromen de e-mails binnen. Er zijn veel mensen in onze sector die zich in hun beroepseer aangetast voelen.” Zie ook: www.ggznederland.nl.

Reageer op dit artikel