artikel

Persoonlijke internetpagina voor iedere burger

Geen categorie

Iedereen krijgt straks een persoonlijke webpagina met zijn belasting- of uitkeringsgegevens. Ook gegevens over kinderbijslag, vergunningen en andere o

Iedereen krijgt straks een persoonlijke webpagina met zijn belasting- of uitkeringsgegevens. Ook gegevens over kinderbijslag, vergunningen en andere overheidsinformatie kunnen worden opgenomen. De persoonlijke internetpagina moet een ‘transactie-portaal’ worden, waarop de burger zijn zaken kan regelen. Hoe de pagina eruit zal gaan zien, is nog niet bekend.
De eerste testen zijn eerder dit jaar in gang gezet door toenmalig minister Pechtold (Bestuurlijke vernieuwing). Wanneer de persoonlijke internetpagina er komt, hangt samen met de ontwikkeling van de zogeheten ‘digid’, de digitale identiteit waarmee de burger steeds meer zaken kan regelen. Of er een pensioenregister op komt, is nog niet zeker. Minister de Geus vindt dat niet een taak voor de overheid. Zie ook: www.burger.overheid.nl en www.andereoverheid.nl.

Reageer op dit artikel