artikel

Vastgoedmarkt wordt transparanter

Geen categorie

De Vereniging Vastgoed Fondsen, de brancheorganisatie voor aanbieders van besloten vastgoedfondsen, presenteerde op 6 september een aantal nieuwe pla

De Vereniging Vastgoed Fondsen, de brancheorganisatie voor aanbieders van besloten vastgoedfondsen, presenteerde op 6 september een aantal nieuwe plannen. Deze moeten de kwaliteit en transparantie van de markt voor besloten vastgoedbeleggingen verder professionaliseren. Dit is nodig omdat de Autoriteit Financiële Markten met zijn wettelijk toezicht zich in belangrijke mate heeft teruggetrokken. De initiatieven behelzen een gedragscode, prospectusadviezen en wetenschappelijk onderzoek m.b.t. het fondsvergelijkingsmodel (VVF-Fondsindicator), Total Expense Ratio’s (TER’s) en VVF-Vastgoedclassificatie. Een eerste stap naar het vergelijkingsmodel is het maken van een benchmark voor de TER’s van de fondsen. Deze benchmark zal najaar 2006 gereed zijn. Zie ook: www.verenigingvastgoedfondsen.nl

Reageer op dit artikel