artikel

Beursgenoteerde bedrijven besparen 2 miljoen euro

Geen categorie

Belgische bedrijven moeten hun jaar- en halfjaarresultaten publiceren in landelijke dagbladen. Staatssecretaris Vincent van Quickenborne van Administr

Belgische bedrijven moeten hun jaar- en halfjaarresultaten publiceren in landelijke dagbladen. Staatssecretaris Vincent van Quickenborne van Administratieve Vereenvoudiging heeft deze publicatieplicht afgeschaft met een Koninklijk Besluit dat 1 januari 2007 in werking treedt. Van bedrijven wordt wel gevraagd die informatie via het internet bekend te maken. Alle bedrijven tezamen kunnen hiermee jaarlijks 2 miljoen euro besparen wegens de weggevallen administratieve lasten. De staatssecretaris vindt dit een win-win situatie voor zowel bedrijven als aandeelhouders. Deze laatsten hebben nu veel gemakkelijker toegang tot informatie. Ook voor de kleine belegger is de transparantie vergroot. Zie ook: www.cash.be/jaarverslagen en www.bib.kuleuven.be/etew/jaarverslagen.htm

Reageer op dit artikel