artikel

Brede kwaliteitsregeling internetdiensten onderwijs van start

Geen categorie

De Kwaliteitsregeling Internetdiensten voor het Onderwijs (KRID) wordt verbreed naar andere sectoren. In eerste instantie wordt gedacht aan de zorgsec

De Kwaliteitsregeling Internetdiensten voor het Onderwijs (KRID) wordt verbreed naar andere sectoren. In eerste instantie wordt gedacht aan de zorgsector en het MKB. De regeling met de bijbehorende geschillenregeling beoogt meer transparantie en hoge kwaliteit van door ISP’s (Internet Service Providers) aangeboden internetdiensten. De providers die aan de regeling deelnemen, verplichten zich hun diensten en de kwaliteit daarvan op transparante manier aan te bieden, waarbij ze instaan voor functionaliteit en kwaliteit. Gebleken is dat de regeling voorziet in de behoefte van scholen om de voor hen juiste provider te kunnen kiezen. Vanaf 1 oktober voert ICT-Office de regeling uit. Zie ook: www.ictoffice.nl en www.krid-onderwijs.nl.

Reageer op dit artikel