artikel

Care4U winnaar Zorggroep Innovatieprijs 2006

Geen categorie

De Zorggroep Innovatieprijs is in het leven geroepen om vernieuwende projecten die de kwaliteit van de zorg verbeteren onder de aandacht te brengen. D

De Zorggroep Innovatieprijs is in het leven geroepen om vernieuwende projecten die de kwaliteit van de zorg verbeteren onder de aandacht te brengen. De prijs werd uitgereikt aan het project Care4U. Dit is een samenwerkingsproject tussen verpleeghuis Martinushof in Tegelen en een aantal scholen.
Vmbo-leerlingen met afstudeerrichting Zorg en Welzijn kunnen stage lopen op de afdeling Linterhof van het Martinushof. Op deze afdeling wonen dertig mensen met lichamelijke beperkingen. Door een leerling al op de middelbare school stage te laten lopen, weet hij of het vak van verzorgende wel bij hem past. Vanaf dit najaar wordt er samengewerkt met het Valuascollege, het Blaricumcollege en het College Den Hulster. Zie ook: www.minvws.nl/dossiers en www.zorgvoorbeter.nl.

Reageer op dit artikel