artikel

Den Bosch meest innovatieve gemeente

Geen categorie

Na onderzoek onder 100 gemeenten is met de Erasmus Concurrentie & Innovatie Monitor Gemeenten vastgesteld dat Den Bosch de meest innovatieve gemeente

Na onderzoek onder 100 gemeenten is met de Erasmus Concurrentie & Innovatie Monitor Gemeenten vastgesteld dat Den Bosch de meest innovatieve gemeente in Nederland is. Deze gemeente kreeg dan ook op 12 oktober de Erasmus Innovatie Award Gemeenten uitgereikt. De onderzoekers concluderen dat gemeenten die systematisch de behoeften van burgers in kaart brengen meer innovatief zijn. Innovatieve gemeenten koesteren burgers die een kritische houding hebben. Het zijn gemeenten die de sterke en zwakke zijden van hun beleid kennen. Ze beseffen dat ze niet alles alleen kunnen doen en werken daarom veel samen met andere gemeenten -vaak via zogeheten ‘shared service centers’- en andere publieke en private partijen. Zie ook: www.erasmusinnovatiemonitor.nl en www.watdoetjegemeente.nl.

Reageer op dit artikel