artikel

DHV ontwikkelt tool voor duurzaamheidsverslag

Geen categorie

De adviesgroep Duurzaam Ondernemen van DHV heeft een tool ontwikkeld die ondernemingen helpt om snel de implicaties van de nieuwe richtlijnen van het

De adviesgroep Duurzaam Ondernemen van DHV heeft een tool ontwikkeld die ondernemingen helpt om snel de implicaties van de nieuwe richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI) -de G3 genoemd- inzichtelijk te maken. De G3-tool maakt duidelijk welke gevolgen deze richtlijnen hebben voor alle aspecten die bij het schrijven van het duurzaamheidsverslag een rol kunnen spelen, zoals bijvoorbeeld de gehanteerde indicatoren.
Ook wordt voor managers inzichtelijk gemaakt welke concrete actiepunten er nodig zijn om de organisatie ‘G3-compliant’ te maken. Dit betreft vooral aanwijzingen om zowel het verslaggevingsproces als het duurzaamheidsverslag zelf te verbeteren. De tool wordt momenteel bij klanten ingezet. Meer informatie bij Rob van Tilburg, tel: 033-468 27 33. Zie ook: www.dhv.nl en www.globalreporting.org.

Reageer op dit artikel