artikel

Duurzaamheidsverslaglegging overheden staat in de kinderschoenen

Geen categorie

Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van CSR (Corporate Social Responsibility) Academy. In totaal zijn er nog geen 50 duurzaamheidsverslagen do

Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van CSR (Corporate Social Responsibility) Academy. In totaal zijn er nog geen 50 duurzaamheidsverslagen door overheden uitgebracht. De voorlopers bevinden zich vooral in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Europese overheden lopen achter. De verslagen worden vooral door nationale overheden uitgebracht. Ze bieden weinig informatie over de ontwikkeling van het beleid. In minder dan de helft worden sociale prestatie-indicatoren vermeld. Slechts 16 gaan uitgebreid in op wie de stakeholders zijn en waarom zij dit zijn. Opvallend vinden de onderzoekers dat de meeste verslagen niet duidelijk aangeven wat het doel ervan is. Zie ook: www.globalreporting.org en www.corporateregister.com.

Reageer op dit artikel