artikel

Helft fusies mislukt

Geen categorie

Veel fusies mislukken omdat onvoldoende rekening wordt gehouden met gevoelens van medewerkers over wat er na de fusie gebeurt. Dat stelt Jos Bartels d

Veel fusies mislukken omdat onvoldoende rekening wordt gehouden met gevoelens van medewerkers over wat er na de fusie gebeurt. Dat stelt Jos Bartels die 4 oktober aan de Universiteit Twente promoveerde op een studie over de invloed van communicatie op betrokkenheid van medewerkers tijdens grootschalige veranderingsprocessen. Bartels onderzocht twee politie-organisaties, een universiteit en een ziekenhuis. Essentieel blijkt een open communicatieklimaat te zijn, zowel voor, tijdens als na de fusie. Tijdens fusies blijkt pas het grote belang van hoe en in welke mate medewerkers zich identificeren met hun organisatie. Positieve identificatie levert veel arbeidsvoldoening op. Mensen zijn dan meer bereid een stapje extra te doen. Zie ook: www.focusopfusie.nl

Reageer op dit artikel