artikel

ICT Office: waakhond kwaliteit aanbieders internettoegang

Geen categorie

Vanaf 1 oktober voert ICT Office, de branchevereniging voor de ict-sector, de Kwaliteitsregeling Internetdiensten uit. De regeling voorziet in een aan

Vanaf 1 oktober voert ICT Office, de branchevereniging voor de ict-sector, de Kwaliteitsregeling Internetdiensten uit. De regeling voorziet in een aantal vereisten waar aanbieders van internettoegang aan moeten voldoen. Voor consumenten is de regeling nog niet van toepassing. Wel ondersteunen de Consumentenbond en de Consuwijzer de kwaliteitsverbetering van het aanbod van internettoegang.
“De bedoeling is om de regeling meer en meer te gaan verbreden, ook richting consumentenmarkt. Maar daar willen we stap voor stap naar toe gaan”, aldus een woordvoerder van de branchevereniging. ICT Office wil de regeling, die nu alleen geldt voor het onderwijs, eerst introduceren in de zorgsector en het MKB. Zie ook: www.ictoffice.nl en www.consuwijzer.nl.

Reageer op dit artikel