artikel

Informatiebeveiligingbewustzijn organisaties voldoet niet

Geen categorie

Eenderde van de Nederlandse organisaties was het afgelopen jaar slachtoffer van beveiligingsincidenten. Dat is minder dan het voorgaande jaar, maar de

Eenderde van de Nederlandse organisaties was het afgelopen jaar slachtoffer van beveiligingsincidenten. Dat is minder dan het voorgaande jaar, maar de incidenten zelf worden steeds ernstiger. Aldus het onderzoek ‘Informatiebeveiliging 2006’ van Capgemini. Zorgwekkend is ook dat slechts 21 procent van de organisaties aangeeft te voldoen aan compliance wet- en regelgeving. De helft heeft het afgelopen jaar geen aandacht geschonken aan het beveiligingsbewustzijn van medewerkers. De onderzoekers menen dat het niet altijd wenselijk is veilig gedrag met technische middelen af te dwingen. Beter is het om goede voorlichting te geven over het hoe en waarom van veilig werken.

Reageer op dit artikel