artikel

Inspectie: thuiszorg is een chaos

Geen categorie

Patiënten hebben met zoveel hulpverleners te maken, dat ze vaak niet meer weten wat ze precies moeten doen. De thuiszorg is een chaos. Dat concludeert

Patiënten hebben met zoveel hulpverleners te maken, dat ze vaak niet meer weten wat ze precies moeten doen. De thuiszorg is een chaos. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg in het rapport ‘De Staat van de Gezondheidszorg’. Sinds 2003 is er nauwelijks sprake geweest van verbetering. Alleen de zorg voor mensen met diabetes of een hersenbloeding gaat nu een stuk beter. De meeste hulpverleners en organisaties werken langs elkaar heen. Instellingen zijn vooral met zichzelf bezig, niet met de patiënt. Hulpverleners informeren hun patiënten onvoldoende over een aanstaande (zware) operatie of behandeling. Niemand lijkt de eindverantwoordelijkheid te nemen, terwijl dat juist van groot belang is. Zie ook: www.igz.nl en www.client-en-kwaliteit.nl.

Reageer op dit artikel