artikel

ISO: 14063: handvat voor communicatie over milieuzaken

Geen categorie

De meerwaarde van NEN-ISO 14063 is dat de communicatie met derden over milieuzaken beschreven wordt als een systematisch gepland proces en dat alle fa

De meerwaarde van NEN-ISO 14063 is dat de communicatie met derden over milieuzaken beschreven wordt als een systematisch gepland proces en dat alle facetten worden getoond in onderlinge samenhang. De uit ISO 14001 bekende Plan-Do-Check-Act cyclus is goed te herkennen. Ook staan er ‘practical help boxes’ in en veel handvatten om met milieucommunicatie aan de slag te gaan. De voorbeelden laten zien dat eigenlijk niets aan het toeval overgelaten mag worden. Handig zijn de tabellen waarin diverse communicatiemethoden worden vergeleken waardoor hun sterke en zwakke punten aan het licht komen. Ook is er aandacht voor het duurzaamheidsverslag. Zie ook: www.nen.nl en www.enviroreporting.com.

Reageer op dit artikel