artikel

ISO-auditnorm in kritieke fase

Geen categorie

De International Standard Organization (ISO) wil op korte termijn een protocol publiceren voor auditing en certificatie van managementsystemen voor vo

De International Standard Organization (ISO) wil op korte termijn een protocol publiceren voor auditing en certificatie van managementsystemen voor voedselveiligheid. Dit protocol moet gebruikt kunnen worden samen met de ISO 22000-norm. Een aantal belangrijke ISO-lidstaten, waaronder Nederland, Duitsland en Japan, accepteren de huidige concepttekst niet en hebben commentaren ingediend. Een van de strijdpunten is de tijd die voor een audit moet worden uitgetrokken. Een korte duur kan onzorgvuldigheid veroorzaken, een lange duur brengt hoge kosten met zich mee. Het naar tevredenheid afhandelen van de commentaren is kritisch, want als de tegenstemmers de tekst niet accepteren, zal het doel om tot een eenduidig mondiaal ISO 22000-certificaat te geraken, niet gehaald worden. Zie ook: www.saferpak.com/iso22000.htm en www.agriholland.nl/voedselveiligheid.html.

Reageer op dit artikel