artikel

Kabinet biedt duurzame investeerder vooral onzekerheid

Geen categorie

Na de abrupte subsidiestop voor duurzame energie trekt het kabinet nu ook de stekker uit de fiscale aftrekmogelijkheden voor duurzame investeringen. R

Na de abrupte subsidiestop voor duurzame energie trekt het kabinet nu ook de stekker uit de fiscale aftrekmogelijkheden voor duurzame investeringen. Reden voor Kamerlid Ewoud Irrgang (SP) om te constateren dat het kabinet het klimaat voor duurzaam ondernemen grondig aan het verzieken is.
“Minister Wijn zorgt voor een uiterst grillig investeringsklimaat. Een consistente langetermijnvisie is van groot belang voor een gezond investeringsklimaat in een risicovolle sector, maar hij ontneemt investeerders juist alle zekerheden. De enige constante factor in het beleid is de onbetrouwbaarheid”. Irrgang wil dat de fiscale aftrekmogelijkheden blijven bestaan, desnoods tegen een lagere vergoeding, zoals ook het MKB voorstelt. Zie ook: www.vrom.nl/pagina.html?id=23990 en www.eurosif.org.

Reageer op dit artikel