artikel

Kwaliteit zorg verslechtert snel door enorme personeelstekorten

Geen categorie

Op 14 september bracht de Raad voor de Volksgezondheid (RVZ) het rapport ‘Arbeidsmarkt en Zorg’ naar buiten. Geconstateerd wordt dat de dreigende teko

Op 14 september bracht de Raad voor de Volksgezondheid (RVZ) het rapport ‘Arbeidsmarkt en Zorg’ naar buiten. Geconstateerd wordt dat de dreigende tekorten op de arbeidsmarkt voor zorgsector-personeel binnen enkele jaren dramatische vormen zullen aannemen. Nederland zal dan onder de kwaliteitsnormen duiken die we nu al als minimaal ervaren. Er zijn onorthodoxe maatregelen nodig, zowel aan de vraagkant als aan de aanbod kant. Goede mogelijkheden zijn er in de sfeer van de preventie. Ook moet er meer ruimte komen voor de markt voor persoonlijke dienstverlening, inclusief een belastingvriendelijk regime voor deze dienstverleners. Aan de aanbodzijde zijn er onder meer mogelijkheden in gratis kinderopvang voor de laagste schalen in de zorg. Noodzakelijk is ook dat er aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden komen. Zie ook: www.rvz.net en www.azwinfo.nl.

Reageer op dit artikel