artikel

Nieuwe ISO-normen voor klanttevredenheid

Geen categorie

In 2004 publiceerde ISO de norm met richtlijnen voor het behandelen van klachten, ISO 10002. Als aanvulling hierop zijn twee nieuwe normontwerpen ontw

In 2004 publiceerde ISO de norm met richtlijnen voor het behandelen van klachten, ISO 10002. Als aanvulling hierop zijn twee nieuwe normontwerpen ontwikkeld: ISO/DIS 10001 Quality management – Customer satisfaction – Guidelines for codes of conduct for organizations en ISO/DIS 10003 Quality management – Customer satisfaction – Guidelines for dispute resolution external to organizations. Twee werkgroepen die ook nauw betrokken waren bij de ontwikkeling van ISO 10002 hebben eraan gewerkt. De beide normontwerpen liggen momenteel ter stemming en commentaar bij de ledenlanden. De sluitingsdatum is 7 december 2006. Zie ook: www2.nen.nl en www.klachtenmanagement.nl.

Reageer op dit artikel