artikel

Risicomanagement topprioriteit voor manager

Geen categorie

Uit onderzoek van Accenture onder 436 managers in Europa, Noord Amerika en Azië blijkt dat managers zich over het algemeen steeds minder druk maken om

Uit onderzoek van Accenture onder 436 managers in Europa, Noord Amerika en Azië blijkt dat managers zich over het algemeen steeds minder druk maken om personeelszaken en de kwaliteit van het menselijk kapitaal. Risicobeheersing staat nu op de nummer 1 positie op de lijst van prioriteiten van de manager. De tweede, derde en vierde plaats worden ingenomen door ‘groei en winststijging’, ‘nieuwe klanten binnenhalen’ en ‘kostenverlaging m.b.v. IT’. In alle drie voorgaande onderzoeken stond het verbeteren van het menselijk kapitaal op de eerste plaats. Dit onderwerp is nu dus verdrongen door onderwerpen die te maken hebben met de externe concurrentie.

Reageer op dit artikel