artikel

Strategische innovatie ontstaat in dagelijkse praktijk

Geen categorie

Innovatieve ideeën ontstaan doorgaans eerder tijdens het uitvoeren van de dagelijkse zaken, dan op afgezonderde ontwikkelingsafdelingen. Dit plaatst v

Innovatieve ideeën ontstaan doorgaans eerder tijdens het uitvoeren van de dagelijkse zaken, dan op afgezonderde ontwikkelingsafdelingen. Dit plaatst vraagtekens bij de waarde van deze afdelingen. Dat stelt Liselore Berghman, die 18 oktober promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op haar proefschrift over mechanismen voor strategisch leren.
Vooral mechanismen die de assimilatie van marktinformatie verhogen, blijken cruciaal. Daarom is het belangrijk om in het bedrijf regelmatig interne discussies te houden over het beeld dat men heeft van de markt en de klanten. Het is erg zinvol de meest innovatieve klanten te raadplegen voor nieuwe ideeën; algemene deskresearch levert minder op. Zie ook: www.kenniswarenhuis.nl/?inc2=scan.htm.

Reageer op dit artikel