artikel

Uiterst succesvolle bedrijven: 10 parels

Geen categorie

‘Parels van de Nederlandse maakindustrie’. Zo heet het onderzoek van Van Lanschot Bankiers en instituut Nyfer. Het gaat om 10 kleine, buitengewoon suc

‘Parels van de Nederlandse maakindustrie’. Zo heet het onderzoek van Van Lanschot Bankiers en instituut Nyfer. Het gaat om 10 kleine, buitengewoon succesvolle Nederlandse bedrijven in de maakindustrie die erin zijn geslaagd om in hun niche mondiaal marktleider te worden. Stuk voor stuk zijn ze zeer innovatief, ze trekken volstrekt hun eigen plan, ze durven vergaande keuzes te maken. Hun financiële horizon is de lange termijn. Geduldkapitaal is voor hen erg belangrijk. Trots, creativiteit en vrijheid zijn hun trefwoorden. Het zijn familieondernemingen, dus leiding en eigendom vallen samen. De onderzoekers concluderen dat bedrjven niet moeten wachten op overheidsinitiatieven. Succes is vooral een kwestie van ‘gedreven ondernemerschap’. Informatie bij L. Van der Geest, directeur Nyfer, e-mail: L.vdGeest@nyfer.nl. Zie ook: www.nyfer.nl en www.innoverendoejezelf.nl.

Reageer op dit artikel