artikel

Veel duurzaamheid in gemeentelijk beleid Leeuwarden

Geen categorie

Met de Duurzaamheidsmeter -een meetinstrument voor lokale duurzaamheid- is komen vast te staan dat Leeuwarden tot de koplopers behoort. Deze gemeente

Met de Duurzaamheidsmeter -een meetinstrument voor lokale duurzaamheid- is komen vast te staan dat Leeuwarden tot de koplopers behoort. Deze gemeente is zeer actief op gebieden als energiebesparing, waterbeleid, jongerenbeleid en duurzame inkoop. Er is zelfs een Duurzaamheidsplan 2006-2009. Hierin wordt de afspraak gemaakt op alle beleidsterreinen rekening te zullen houden met de 3 P’s: People, Planet, Profit. Interessant is ook dat naast de derde plaats in de Duurzaamheidsmeter Leeuwarden deze zomer ook hoog scoorde (plaats 11) op de Elsevier-ranglijst van beste Nederlandse gemeenten. Zie ook: www.senternovem.nl/gemeenten en www.verkeerenmilieu.nl.

Reageer op dit artikel