artikel

Veel kansen met ISO 26000

Geen categorie

ISO (International Standard Organization) hoopt met de nog te publiceren ISO 26000, de norm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), vier do

ISO (International Standard Organization) hoopt met de nog te publiceren ISO 26000, de norm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), vier doelstellingen te realiseren: het bereiken van internationale consensus over wat MVO betekent, het identificeren en erbij betrekken van stakeholders, het vergroten van de geloofwaardigheid van rapportages en het bevorderen van een gemeenschappelijke terminologie.
Lukt dit dan kan de norm van grote betekenis worden voor organisaties die internationale wet- en regelgeving willen vertalen naar de eigen situatie. Dat hoeven niet alleen ‘beginners’ te zijn op het gebied van MVO of het midden- en kleinbedrijf. Het in de norm opgenomen voorbeeld van een handig stakeholderplan laat zien dat ook de grote koplopers er nieuwe inzichten uit kunnen halen. Zie ook: www.iso.org.

Reageer op dit artikel