artikel

Website ondersteunt ziekenhuizen bij veiligheidssystemen

Geen categorie

Ziekenhuizen hebben een nieuwe website tot hun beschikking over veilig werken in de zorg: www.vmszorg.nl. Het is een onderdeel van het landelijke VMS

Ziekenhuizen hebben een nieuwe website tot hun beschikking over veilig werken in de zorg: www.vmszorg.nl. Het is een onderdeel van het landelijke VMS Zorgproject (VeiligheidsManagementSysteem). Einddoel is dat op 1 januari 2008 alle ziekenhuizen een gecertificeerd veiligheidssysteem hebben.
De basiselementen van het VMS bestaan minimaal uit het formuleren van een veiligheidsbeleid en -strategie, het creëren van een ‘veilige’ cultuur, het melden van incidenten, het verkrijgen van continu inzicht in risicovolle processen en continue verbetering van (patiënt)veiligheid. Zie ook: www.platformpatientveiligheid.nl

Reageer op dit artikel