artikel

Bewoners verpleeg- en verzorgingshuizen zien geen verbetering

Geen categorie

Bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen hebben de afgelopen vijf jaar geen echte verbetering ervaren. Dat blijkt uit het rapport ‘Alles naar wens?

Bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen hebben de afgelopen vijf jaar geen echte verbetering ervaren. Dat blijkt uit het rapport ‘Alles naar wens? 2005’ van stichting Cliënt & Kwaliteit op basis van gesprekken met een groot aantal bewoners uit 300 instellingen. Tussen de instellingen blijken er grote verschillen te bestaan.
Kwaliteitsaspecten die voor bewoners belangrijk zijn zoals inspraak en informatievoorziening, hebben onvoldoende inhoud gekregen. Luisteren naar bewoners en recht doen aan hun visie op kwaliteit blijkt dus nog altijd een kwetsbaar aspect van het kwaliteitsbeleid van instellingen. Zie ook: www.kiesmetzorg.nl

Reageer op dit artikel