artikel

Een benchmark voor duurzaam ketenbeheer

Geen categorie

Duurzaam ketenbeheer staat hoog op de agenda van Nederlandse internationaal actieve ondernemingen. Daarom heeft de Vereniging van Beleggers voor Duurz

Duurzaam ketenbeheer staat hoog op de agenda van Nederlandse internationaal actieve ondernemingen. Daarom heeft de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) een speciale benchmark ontwikkeld en daar een Award aan verbonden. De VBDO meent dat de door de Wereldbank in oktober 2003 ingestelde gedragscode niet voldoende is.
In de benchmark worden vier groepen van criteria gesteld: goed bestuur en beleid, de gedragscode voor leveranciers, toezicht, controle, naleving en verslaglegging en (dagelijks) management. Voor de prijs zijn vier genomineerden: Philips, Reed Elsevier, Shell en Unilever. Op 9 november is de VBDO Maatschappelijk Verantwoord Ketenbeheer Award uitgereikt aan Unilever. Zie ook: www.iscom.nl/Nederlands en www.vbdo.nl.

Reageer op dit artikel