artikel

Hoogste scores duurzaamheid Unilever en Nutreco

Geen categorie

Dat is de uitkomst van een studie van Sandra de Brouwer van Van Lanschot Bankiers onder 23 AEX-bedrijven en 22 midkappers. Het onderzoek concentreerde

Dat is de uitkomst van een studie van Sandra de Brouwer van Van Lanschot Bankiers onder 23 AEX-bedrijven en 22 midkappers. Het onderzoek concentreerde zich op corporate governance en sociale en ecologische prestaties. Behalve Unilever zitten ook ABN Amro, DSM, Philips en Reed Elsevier bij de top.
Bij de midkapfondsen doen behalve Nutreco ook CSM, Corus, Océ en Wessanen het erg goed. Zorgwekkend zijn de slechte ecologische prestaties van TomTom (navigatiesystemen voor in de auto) en Hunter Douglas (raambekleding). Beide bedrijven hebben nauwelijks oog voor zuinig gebruik van energie en grondstoffen. Ook ontbreekt een formeel milieubeleid. Zie ook: www.sustainablemeasures.com en www.wbcsd.org.

Reageer op dit artikel