artikel

Informatiebeheer overheden vaak niet op orde

Geen categorie

Het informatiebeheer bij de overheid rammelt aan alle kanten. Deze kritiek staat in het jaarverslag van de Erfgoedinspectie. Welswaar wordt steeds mee

Het informatiebeheer bij de overheid rammelt aan alle kanten. Deze kritiek staat in het jaarverslag van de Erfgoedinspectie. Welswaar wordt steeds meer informatie in it-systemen vastgelegd, maar het beheersen en benutten daarvan is een struikelblok. Het belang van een goed informatiebeheer voor de betrouwbaarheid van de overheid wordt ernstig onderschat. Veel overheidsorganisaties blijken niet te voldoen aan beginselen voor behoorlijk bestuur als het gaat om informatiebeheer. De kwaliteit van het bestuur dreigt nog verder in de knel te komen. In 2005 werd ook al de noodklok geluid en gewaarschuwd voor een ‘dementerende overheid’ als het beheer onzorgvuldig zou blijven. Zie ook: www.elo.nl en www.digitaleduurzaamheid.nl.

Reageer op dit artikel