artikel

Onderzoek naar toezicht op kwaliteit kinderopvang

Geen categorie

Minister De Geus (SZW) laat onderzoek verrichten naar toezicht op de kwaliteit van de kinderopvang. Dit naar aanleiding van een rapport van de Inspect

Minister De Geus (SZW) laat onderzoek verrichten naar toezicht op de kwaliteit van de kinderopvang. Dit naar aanleiding van een rapport van de Inspectie voor Werk en Inkomen (IWI). Volgens dit rapport hebben gemeenten nog onvoldoende gedaan op het gebied van toezicht en handhaving van regels. Sinds 2005 zijn gemeenten daarvoor verantwoordelijk.
De minister wil weten of zij in 2006 hun prestaties hebben verbeterd. Volgens de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en GGD Nederland is in 2006 voldaan aan de norm voor het aantal inspecties. Het onderzoek is in januari/februari 2007 afgerond. De uitkomsten worden naar de Tweede Kamer gestuurd. Zie ook: www.kinderopvang-net.nl en www.keurmerk.nl/Accommodatie/Kinderopvang/Nieuwsbrief.html.

Reageer op dit artikel