artikel

Toyota aan top dankzij tevreden klant

Geen categorie

Het marktaandeel van Toyota stijgt gestaag. In de eerste negen maanden van 2006 verkocht Toyota 6,61 miljoen voertuigen, bijna net zoveel als de 6,89

Het marktaandeel van Toyota stijgt gestaag. In de eerste negen maanden van 2006 verkocht Toyota 6,61 miljoen voertuigen, bijna net zoveel als de 6,89 miljoen van General Motors. Het is vermoedelijk een kwestie van weken voordat General Motors wordt ingehaald als grootste autobouwer ter wereld. Dit jaar wordt een nettowinst van 10,3 miljard euro verwacht.
De grootste troef van dit Japanse merk is de klanttevredenheid. In de top-10 van auto’s waar Nederlanders het meest tevreden over zijn, staan vijf modellen uit de Toyota-stal: de Prius, de Corolla Verso, de Avensis Verso, de Lexus IS en de Daihatsu Sirion. Zie ook: www.toyota.com en www.lean-service.com.

Reageer op dit artikel