artikel

Autofabrikanten verbeteren werkomstandigheden

Geen categorie

De grote autofabrikanten en hun leveranciers verenigd in de ‘Automotive Industry Action Group’ (AIAG) hebben stappen ondernomen om tot afspraken te ko

De grote autofabrikanten en hun leveranciers verenigd in de ‘Automotive Industry Action Group’ (AIAG) hebben stappen ondernomen om tot afspraken te komen betreffende fatsoenlijke arbeidsomstandigheden van werknemers overal ter wereld in de keten. De bedoeling is een aantal normen te ontwikkelen.
Om dit initiatief te ondersteunen heeft de Amerikaanse overheid 185.000 dollar geschonken aan Business for Social Responsibility (BSR). BSR is een non-profit organisatie die bedrijven enthousiast probeert te maken voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de gegeven subsidie wordt de AIAG ondersteund om het voorgenomen beleid nader uit te werken. Zie ook: www.bsr.org en www.aiag.org

Reageer op dit artikel