artikel

Gemeenten stimuleren digitaal loket niet

Geen categorie

Een belangrijk speerpunt van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor 2007 is dat dan de overheid 65 procent van haar diensten via internet beschikb

Een belangrijk speerpunt van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor 2007 is dat dan de overheid 65 procent van haar diensten via internet beschikbaar heeft. In dat kader doen gemeenten momenteel behoorlijke investeringen, aldus een onderzoek van Ernst & Young. Maar een kwart van alle gemeenten stimuleert op geen enkele wijze het gebruik van digitale dienstverlening. En 15 procent stimuleert het gebruik alleen maar door promotie op de eigen website. De effectiviteit daarvan, zeggen de onderzoekers, is beperkt aangezien zo uitsluitend burgers worden bereikt die al de gemeentelijke website benaderd hebben. Zie ook: www.drempelvrij.nl en www.vng.nl/smartsite.dws?id=22797.

Reageer op dit artikel