artikel

Goede wijn verdient een eerlijke prijs

Geen categorie

Onderzoek van Oxfam Novib in samenwerking met Baarsma Wine Group toont aan dat de prijzenslag in de wijnsector een desastreuze invloed heeft op de lee

Onderzoek van Oxfam Novib in samenwerking met Baarsma Wine Group toont aan dat de prijzenslag in de wijnsector een desastreuze invloed heeft op de leef- en arbeidsomstandigheden van druivenplukkers. In ‘De nieuwe wijnmakers’, het boek waarin het onderzoek staat, komt naar voren dat in de nieuwe wijnlanden, zoals Zuid-Afrika, corruptie en uitbuiting aan de orde van de dag zijn. Seizoenarbeiders hebben geen enkel recht en werken tegen een schamel loon. De oplossing die Baarsma Wine Group aandraagt is helder: goede wijn verdient een eerlijke prijs Ook neemt deze importeur haar verantwoordelijkheid als grote marktspeler door de leef- en arbeidsomstandigheden van druivenplukkers te gaan screenen om arbeidsexcessen op te sporen. Zie ook: www.coalitievooreerlijkehandel.nl en www.maketradefair.nl.

Reageer op dit artikel