artikel

Nog weinig transparantie in productieketens

Geen categorie

Het MVO-platform, een netwerk van maatschappelijke organisaties, stelt dat de overheid meer moet doen om de transparantie in productieketens te vergro

Het MVO-platform, een netwerk van maatschappelijke organisaties, stelt dat de overheid meer moet doen om de transparantie in productieketens te vergroten. Desnoods met harde hand. Dat staat in het rapport ‘Zicht op duurzaamheid?’. Het laat zien dat duurzaamheidsinformatie waarop consumenten en bedrijven hun aankopen kunnen baseren, onvolledig is of soms onbetrouwbaar.
Het rapport werd tegelijk gepresenteerd met de transparantiebenchmark van het ministerie van EZ. Hierin wordt de transparantie bekeken van bedrijven op grond van hun jaarverslagen. Niet gekeken wordt naar bijvoorbeeld herkomst en ecologische belasting van producten. Zie ook: www.globalreporting.org.

Reageer op dit artikel