artikel

Norm voor risicomanagement in de maak

Geen categorie

In november is de derde working draft (conceptversie) gepubliceerd van ISO 25700 met daarin principes en implementatiebenaderingen met betrekking tot risicomanagement. De definitieve versie moet eind 2008 gereed zijn. Wat nog vooral ter discussie staat is het onderlinge verband tussen enerzijds principes en anderzijds de ontwikkeling van een raamwerk voor risicomanagement. Tegelijk met het concept […]

In november is de derde working draft (conceptversie) gepubliceerd van ISO 25700 met daarin principes en implementatiebenaderingen met betrekking tot risicomanagement. De definitieve versie moet eind 2008 gereed zijn. Wat nog vooral ter discussie staat is het onderlinge verband tussen enerzijds principes en anderzijds de ontwikkeling van een raamwerk voor risicomanagement.
Tegelijk met het concept is een eerste working draft van Guide 73 'Vocabulary and guidelines for use in standards' voor commentaar rondgestuurd. Een van de redenen hiervoor is dat ISO wil bereiken dat er een gemeenschappelijke taal en kader komt voor risicomanagement. Zie ook: www.iso.org en www2.nen.nl.

Reageer op dit artikel