artikel

Onderzoek Manpower uitzendkrachten

Geen categorie

Tijdelijke medewerkers (inleners) beïnvloeden op positieve wijze de bedrijfsproductiviteit. Tot die conclusie komt een grootschalig internationaal ond

Tijdelijke medewerkers (inleners) beïnvloeden op positieve wijze de bedrijfsproductiviteit. Tot die conclusie komt een grootschalig internationaal onderzoek van Manpower Inc. Ook blijkt dat tweederde van de tijdelijke werknemers, die zich volledig betrokken voelen bij de organisatie bereid zijn harder te werken en langer te blijven. Ze blijken ook met minder geld genoegen te nemen. Als de organisatie maar voldoende in betrokkenheid blijft investeren. Torka (Universiteit Twente), die promoveerde op flexmedewerkers onderstreept de bevindingen van Manpower. ‘Helaas zien veel managers flexmedewerkers nog steeds als medewerkers van het uitzendbureau, tijdelijke menselijke reserves waar je op elk moment afscheid van kunt nemen. Het is belangrijk deze gedachtenvorming te doorbreken.’ Zie ook: www.pwnet.nl/rubriek.jsp?art=93571.

Reageer op dit artikel