artikel

Patiënten gaan zorginstellingen beoordelen

Geen categorie

Zorgverzekeraars, patiënten- en consumentenorganisaties en zorgaanbieders zijn het erover eens geworden dat alle zorginstellingen een rapportcijfer mo

Zorgverzekeraars, patiënten- en consumentenorganisaties en zorgaanbieders zijn het erover eens geworden dat alle zorginstellingen een rapportcijfer moeten krijgen. Die beoordeling wordt gebaseerd op de ervaringen van patiënten en zal berekend worden met de ConsumerQuality Index, een in Amerika bekende meetmethode. Het is de bedoeling dat de CQ Index de standaardmethode wordt. De patiënten beantwoorden online een vragenlijst. De uitvoering komt in handen van het Centrum Klantervaring Zorg, een instantie die nog in oprichting is. Met een rapportcijfer kunnen zorgverzekeraars de inkoop van hun zorg beter afstemmen op de wensen van de patiënt. Zie ook: www.hkz.nl en www.zonmw.nl.

Reageer op dit artikel