artikel

Veel misstanden bij productie mobiele telefoons

Geen categorie

Een recent rapport van SOMO (Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen) maakt melding van grove schendingen van nationale en internationale afs

Een recent rapport van SOMO (Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen) maakt melding van grove schendingen van nationale en internationale afspraken omtrent arbeidsvoorwaarden,veiligheid en gezondheid in de Chinese, Thaise, Filippijnse en Indiase fabrieken van de vijf grootste mobiele telefoonmerken. Zo leidde het onbeschermd werken met chemicaliën in een Chinese fabriek tot zware loodvergiftiging van negen arbeiders en een abortus bij een van hen. Initiatieven van werknemers voor verbeteringen worden door de fabriekseigenaren tegengewerkt. Lonen liggen vaak onder het minimumniveau en vakanties en ziekteverlof worden niet uitbetaald. Zie ook: www.somo.nl en www.ilo.org.

Reageer op dit artikel